5/12/07

η ταυτότητά μας ..





είμαστε οι μαθητές του Γ1 τμήματος
του 1ου Γυμνασίου Ζεφυρίου
μας "έμπλεξαν" σε ένα πρόγραμμα
με θέμα "το σχολείο που μου αρέσει"
το θέμα αναφέρεται στο κτηριακόγια να το αντιμετωπίσουμε, χωριστήκαμε σε δυο βασικές ομάδες
την ομάδα απεικόνισης και την ομάδα δημοσιογραφίαςη ομάδα απεικόνισης χωρίστηκε στους ζωγράφους και τους φωτογράφους
η ομάδα δημοσιογραφίας σε αυτούς που θα φιάξουν ερωτηματολόγια για τους μαθητές και κείνους που θα πάρουν συνεντεύξεις απο κατοίκους με στόχο να μάθουμε την ιστορία του σχολείου μας

ζωγράφοι: Χρύσα, Διονύσης, Αλέξανδρος
φωτογράφοι: Λουκία, Χρήστος, Θανάσης, Γιώργος Κ, Γιώργος Γ, Γιάννης
δημοσιογράφοι: Χρήστος Ζ, Γιάννης Κ, Μαρία, Σοφία, Έλλη
ο Παναγιώτης απουσίαζε
η Μαρία Κ ηταν αρρωστη, το ιδιο κι η Δήμητρα
ο Χρήστος Δ έχοντας διαφωνία με το θέμα, επέλεξε να μη συμμετέχει σε καμμια ομάδα
η γνώμη του ομως, καταγράφηκε σε δυο παραγράφους κι αποτελεί το πρώτο κείμενο του μπλογκ μας
η διαφωνία του, αρχή του διαλόγου
η φωτο, απο το κινητό της Χρύσας

14 σχόλια:

party είπε...

καλη αρχη
test
test

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή και τις ευχές μου απο αυτή την προσπάθεια να βγει κατι θετικό.

Ανώνυμος είπε...

einai mia polh kalh arxh!!!

Ανώνυμος είπε...

telika 8a ginei polh wraio..!!arxisame na asxoloumaste me ayto kai einai pragmatika endiaferon...osoi mpoun 8a to eyxaristh8oun...!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

me tis allages 8a ginei kalitero!!! epitelous 8a dikaiothei to sxoleio mas kai i perioxi mas!!!!!!to ZEFYRI THS KARDIAS MAS!!

Ανώνυμος είπε...

to sxoleio tou zefyriou akoune diaforoi kai to parexhgoun!!den einai etsi omws!!!{dimi} Einai ena apo ta kalitera sxoleia tis attikis!!!{sofia}apeuthinomaste twra stous kathigites!tous eyxaristoume gia osa mas exoun mathei kai proskaloume sto sxoleio mas osous den exoun er8ei gt akoune zefyri kai trxoun na "kryftoun"...!{dimi kai sofia}

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ...!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ...! Ε.Τ. ΑΠΟ Α3

party είπε...

νομιζω, οφειλω να ευχαριστησω ολους
κατα σειρα...

τον θ.τ. που υπηρξε ο δασκαλος μου επι των ..μυστικων της Πληροφορικης και του διαδικτυου
Θαναση σε ευχαριστω κι εδω για τις ευχες σου και σου πεταω το μαντηλι για ..κοντρες διαδικτυακης δημιουργιας με το σχολειο σου..! :))


τις dimi kai sofia για τον ενθουσιασμο και το ενδιαφερον που αγκαλιασαν το προγραμμα και τη προβολη του μεσα απο το μπλογκ!
κοριτσια ομολογω πως απο σας αντλω μεχρι στιγμης και βεβαια κι απο τη Χρυσα! σας ευχαριστω πολυ πολυ!


mystico ευχαριστω για την επισκεψη κι ευχες σου
θα χαρω να απο κτησεις ταυτοτητα και, promise!, θα μεινει μεταξυ μας.. :))

Ε.Τ του Α3 σα να βλεπω το χαμογελο σου πισω απο την οθονη..! :))
περιμενουμε και προσωπικα ελπιζω και στη δικη σου συνδρομη οπως και ολου του μπομπιροΑ3!!!!...

Ασημινα Λαμπρακου
α.λ.

Ανώνυμος είπε...

egw simfono me tin sofia kai thn dimi gia to sxolio mas.Ontos einai ena apo ta kalitera sxolia sthn attikh omws uparxoun kai kalitera sxolia apo ta dikas mas kai auta einai ta idiotika pou pane mono i plousioi.Tous plousious tous vgazoume twra apekso giati den einai oloi san autous tous an8ropous.:P :) xD

Τάσος Ν. Καραμήτσος είπε...

Μπράβο παιδιά
Καλή δύναμη σε σας
και τη δασκάλα σας

Ανώνυμος είπε...

Ontos paidia to sxoleio einai poly kalo kai h perioxh teleia, alla mporoume na beltiosoume akomh perissotero thn eikona tou sxoleiou me ligh parapano douleia... perimeno apanthsh sto kouroukostas@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Ontos paidia to sxoleio einai poly kalo kai h perioxh teleia, alla mporoume na beltiosoume akomh perissotero thn eikona tou sxoleiou me ligh parapano douleia...

Kostas K.

Ανώνυμος είπε...

Επισκέφτηκα σήμερα το blog του σχολειού σας και καταρχήν θα ήθελα να σταθώ για λίγο στην γνώμη του Χρηστού Δ.
Χρήστο Δ. δεν είναι σωστό να μην σε ενδιαφέρει τίποτα σχετικό για το πως θα κάνω το σχολείο μου να είναι εμφανισιακά καλό και ωραίο. Δηλαδή θα σου άρεσε να ήσουν σε ένα σχολειό που θα ήταν βρόμικο, γεμάτο σκουπίδια και με τουαλέτες που δεν θα μπορούσες να μπεις? (εμφανισιακά καλό και ωραίο δεν σημαίνει μόνο να έχει ωραία χρώματα στους τοίχους). Πως θα ένοιωθες αν κάθε πρωί που ξυπνούσες, σκεπτόσουν ότι έπρεπε να πας σε ένα τέτοιο σχολειό? Θα ξεκινούσες την ημέρα σου με όρεξη ή με μουρμουρά και γκρίνια? Και μην ξεχνάς ότι η υγιεινή, η όψη και η παλαιότητα ενός σχολειού ήταν πάντα από τα βασικά θέματα των καταλήψεων. Άρα δε μπορεί να μην σε ενδιαφέρει κάτι που ενδιαφέρει το σύνολο των μαθητών σε όλη την Ελλάδα.
Όσο για αυτό που λες ότι οι καθηγητές πρέπει να μπορούν να επιβληθούν στα παιδιά πρέπει να ξέρεις ότι όταν κάποιος προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να επιβληθεί σε μια ομάδα ανθρώπων, έδινε έναν πολύ καλό λόγο για να ξεκινήσει μια επανάσταση.
Για μένα το σχολειό δεν είναι ένα μέρος που τα παιδιά μαθαίνουν τρόπους, το σχολειό είναι ένα είδος γέφυρας μεταξύ του κόσμου του παιδιού και αυτού των ενηλίκων. Είναι μια μικρογραφία της πραγματικής κοινωνίας που σε ανάλογη κλίμακα έχει και αυτό παρόμοια προβλήματα με αυτά της κοινωνίας.
Αυτά είχα να πω για τον Χρήστο. Για το Blog σας τώρα, το βρίσκω αρκετά καλό σαν ιδέα και ακόμη καλύτερο στην πράξη. Θα μπορούσατε να προχωρήσετε και παραπέρα από αυτό και να βρείτε κάποιους τρόπους να το επεκτείνεται. Ένας τρόπος π.χ. είναι το site http://www.etwinning.gr/ εκεί θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με άλλα σχολεία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, να αδελφοποιηθήτε με κάποιο και ακόμη να προχωρήσετε και στην ανταλλαγή μαθητών, αν αυτό είναι εφικτό.