17/12/07

εγώ διαφωνώ!























Δε με ενδιαφέρει τίποτα σχετικό για το πως θα κάνω το σχολείο μου να είναι εμφανισιακά καλό και ωραίο.!Αυτό γιατί το σχολείο δε χρειάζεται κάτι στην εμφάνιση του αλλα κάτι στο μάθημα.Οι καθηγητές πρέπει να μπορούν να επιβλήθουν στα παιδιά. Εφόσον δε μπορούν, τι τους νοιάζει το εξωτερικό.



Σχολείο είναι το μέρος που τα παιδιά μαθαίνουν τρόπους όχι το πως να παίρνουν τον έλεγχο της τάξης από τους ανωτέρους τους. Για μένα το σχολείο είναι ένα μέρος που συναντώ τους φίλους μου, παίρνω την ύλη που πρέπει να διαβάσω και διασκεδάζω με τους ανόητους τρόπους που οι καθηγητές προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο μιας χούφτας παιδιών.


Χρήστος Δ.


(Iron Maiden)




19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα του σχολείου, είναι και αυτό μάθημα και μάλιστα πολύ πολύ σοβαρό.
Έχει να κάνει με την αισθητική!!!
Μάθημα αναγκαίο που όμως οι νομοθέτες έχουν ξεχάσει να το συμπεριλάβουν στην ύλη!

Και πέρα από το πρώτο "γκρινιάρικο" σχόλιό μου, να σας ευχηθώ καλό "δρόμο" και επιτυχίες...

Πάντα έτσι παιδιά (και Δάσκαλοι!!)

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστούμε για την απάντησή σου! Και για τη στήριξη που μας δίνεις!!! Συμφωνούμε γι'αυτα που λες!!! Και θα προσπαθήσουμε το καλύτερο για το σχολείο μας!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την αποψη του Χρηστου Δ. αλλα καλο θα ηταν να μιλήσουμε και για το θεμα της ιστορίας.Θεωρώ οτι υπαρχει μια προπαγάνδα κατα του Ελλγηνισμου!!!Για παραδειγμα,τα βιβλια της Ιστοριας μας λενε πως δεν ειμαστε Ελληνες αλλα Φοινικες!Ειναι κριμα να εχουμε την πιο πλουσια ιστορια κ να μην υπαρχει σωστη πληροφόρηση!

Ανώνυμος είπε...

thanks about the name (iron maiden)i think you are right and keep rocking..............

Ανώνυμος είπε...

simfono me ton Deli......sosta ta leei kai liga tous eipe.......A!kai kati akoma re paidi oloi mazi tha pame 2 Augoustou stous MAIDEN...........

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ή την ANΩΝΥΜΗ και τον ΧΡΗΣΤΟ!αλλά πρέπει να προσέχουμε και τον χώρο του σχολείου ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το δεύτερο μας σπιτί!Γιατί περνάμε σχεδόν την μισή μας μερα σε αυτό!Όπως προσέχουμε το σπίτι μας να είναι ωραίο εξωτερικά και εσωτερικά το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για το ΔΙΚΟ ΜΑΣ σχολείο!..και πείτε μου εσείς ποίος μαθητήs ή ποιά μαθήτρια θα μπορούσε να κάνει μάθημα σε ενα σχολειο το οποίο ήταν εξωτερικά και εσωτερικά "χαλια"??????

Καπετάνισσα είπε...

Παιδιά, σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι τα καλύτερα στο μπλογκ σας.
Συμφωνώ με τον Σωτήρη, τα ματάκια μας ταλαιπωρούνται από πολλά, η όμορφη, αξιοπρεπής εικόνα είναι δείγμα πολιτισμού.

Λίγο θα ήθελα να σταθώ σ' αυτό το
"οι καθηγητές πρέπει να μπορούν να επιβλήθουν στα παιδιά".
Η εξουσία και ο χειρισμός της είναι σπουδαία ιστορία.
Σίγουρα, το ζήτημα δεν είναι ποιός θα "το παίζει αφεντικό" αλλά, μέσα σ' ένα κλίμα αλληλοσεβασμού, δημιουργίας και πραγματικής απελευθέρωσης σκέψεων και συναισθημάτων, να λειτουργούμε αρμονικά, αγαπημένα και να μαθαίνουμε όλοι!
Δάσκαλοι και μαθητές.

Για το 2008, να σας ευχηθώ τα καλύτερα.
Αγάπη πολλή κι επιτυχίες στο δρόμο σας!

party είπε...

καπετάνισσα,

να σε καλωσορισω θελω και να σε ευχαριστησω για την εμπρακτη σου ανταποκριση σου στο καλεσμα του Τασου
οπως και για τη γνωμη που ξετυλιξες εδω γλυκα κι ευγενικα κατα πως συνηθιζεις παντα
αφηνω τα παιδια να συνεχισουν τη κουβεντα
με τον τροπο τους κι οπως μπορουν
εγω, θα σιγονταρω.. :))

καλη χρονια και σε σενα

Ασημινα

Natalia είπε...

Παιδιά του 1ου Γυμνασίου Ζεφυρίου,
καλή επιτυχία στο blog σας

Εχω έρθει αρκετές φορές στο Ζεφύρι και χαίρομαι που βλέπω ότι τα παιδιά του έχουν μια τόσο καλή ιδέα.

να είσαστε μια αγαπημένη συντροφιά και θα κάνετε την καλύτερη εργασία για το σχολείο σας

Εμείς είμαστε εδώ σε ό,τι βοήθεια και συμμετοχή θελήσετε

Nefelli είπε...

Καλησπέρες,αγκαλιές και καλωσορίσματα στην μεγάλη παρέα της blogόσφαιρας.Οποιαδήποτε προσπάθεια αφορά στα παιδιά και πολύ περίσσότερο, γίνεται απο τα παιδιά, τασσόμαστε ΥΠΕΡ.
Το θέμα δεν είναι ποιός θα έχει τον έλεγχο μιας χούφτας παιδιών, αλλά ποιός είναι ικανός να κερδίσει τον σεβασμό τους.
Προσωπικά πιστεύω πως ο δάσκαλος -καθηγητής πριν απ' όλα πρέπει να είναι παιδαγωγός.Να καταρτιστεί με γνώσεις κατάλληλες να τον φέρουν "κοντά" στα παιδιά και μετά να πάρει τα πτυχία που τον καθιστούν καθηγητή.
Κάτι επείσης που κατά καιρούς με έχει απασχολήσει(η μακράν θυτεία μου στα θρανεία,μου επιτρέπει να έχω προσωπική άποψη)είναι το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι, που σε καθημερινή βάση έρχονται σ' επαφή με τα παιδιά, απο ποιόν έχουν κριθεί κατάλληλοι και ψυχικά ικανοί να ασκούν το επάγγελμα αυτο?
Έχω συναντήσει καθηγητή, που εξ' όψεως και μόνο, να καταλαβαίνει και ο πλέον ανυποψίαστος πως χρίζει
ιατρικής βοήθειας.
Η θέση μου είναι πως ότι μπορεί να γίνει απο πλευράς των παιδιών, είναι και το μόνο εφικτό.Αν ποτέ αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για παιδεία στην Ελλάδα.Ως τότε, Χρήστο Δ. αν δεν κάνεις εσύ και οι φίλοι σου κάτι...
δυστυχώς η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια για πολλά χρόνια ακόμη. Και αυτο το "δεν μ'ενδιαφέρει τπτ σχετικό" εύχομαι να γίνει "μ'ένδιαφέρουν τα πάντα, γιατί με αφορούν και ότι στραβώνετε χρόνια εσείς εκεί πάνω, εγώ θα τα φωνάζω και θα τα τρίβω στην άσχημη φάτσα σας, ώσπου να τα ισιώσετε".
Καλή δύναμη και κουράγιο να συνεχίσετε αυτό που αρχίσατε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας στηρίξουμε.
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Καπετάνισσα,σας ευχαριστούμε για τα γλυκά κι ομορφά σας λόγια!!! Τα λόγια αυτά είναι πολύ σημαντικά για μας... Όσο για το ποιός θα το "παίξει αφεντικό" όπως λέτε κι εσείς, πρέπει καθηγητής με μαθητή να λειτουργούν μαζί και να μαθαίνει ο ένας απ'τον άλλο!

Σας ευχόμαστε το 2008 να είναι η χρονιά σας.....!!! Σας ευχαριστούμε πολύ που επισκεφτήκατε το blog μας!

Ανώνυμος είπε...

Γλυκιά μας Natalia! Με τα λόγια αυτά, μας δίνετε θάρρος και θα κάνουμε το καλύτερο για το σχολείο μας!
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη που μας δείχνετε.!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στο blog σας παιδία!!!

θα συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες...
η εικόνα του όποιου σχολείου όπου φιλοξενεί ψυχές και δη παιδιών είναι καθρέφτης των ενοίκων.
Και πώς άλλωστε όχι;
Οι όποιες δημιουργίες σχεδόν πάντα αντλούνται από τους χώρους που μας περιβάλουν
ο πολιτισμός δεν κάνει στάση μόνο στα του οίκου το ίδιο και η καλαισθησία.
όσο για τους καθηγητές δυστυχώς ελάχιστοι κατανοούν οτι οι σχέσεις δεν είναι μονόπλευρες...
Η Δημιουργία θέλει πολλάκις άμετρη συνεργασία και αρμονία.

Καλή συνέχεια στις προσπάθειες σας
με στήριξη
την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη γνώμη του Χρήστου και η άποψη μου είναι πως όλοι οι καθηγητές θα πρέπει όχι μόνο να προσπαθούν να μας διδάξουν αλλά και να συνεργάζονται μαζί μας για να γίνει το μάθημα πιο εύκολο και κατανοητό για όλους εμάς που πηγαίνουμε σε αυτό το σχολείο! Ελπίζω στη στήριξη των αναγνωστών του Blog μας και ευχαριστώ όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας την άποψη τους. E-Mail:kouroukostas@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη γνώμη του Χρήστου και η άποψη μου είναι πως όλοι οι καθηγητές θα πρέπει όχι μόνο να προσπαθούν να μας διδάξουν αλλά και να συνεργάζονται μαζί μας για να γίνει το μάθημα πιο εύκολο και κατανοητό για όλους εμάς που πηγαίνουμε σε αυτό το σχολείο! Ελπίζω στη στήριξη των αναγνωστών του Blog μας και ευχαριστώ όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας την άποψη τους e-mail: 1gym.zefyri@gmail.com


Kostas K.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σε ολους σας,οφειλω να ομολογησω πως αποκλειστικα και μονο απ'την ιδεα του blog συγκινηθηκα και προκαλεσα τον εαυτο μου να εξερευνησει τις σκεψεις και τα συναισθηματα των δημιουργων του και οσων ανταποκριθηκαν στο καλεσμα τους...! ! !Διαβαζοντας προσεκτικα και υπομονετικα ολα τα σχολια ανακαλυπτω οτι σε ολα βρισκω σημεια στα οποια +φωνω...αλλα αυτο που με κατελαβε περισσοτερο ηταν της κ.Nefelli που κρινοντας απο αυτα που ειπε φαινεται εμπειρος,δυνατος και αποφασιστικος χαρακτηρας-και πρεπει να πω οτι κι εμενα καποια στιγμη στη ζωη μου θα ηθελα να ειναι αυτα τα επιθετα που με αντιπρωσοπευουν-!!!Λοιπον παιδια (-και καθηγητες)καλη συνεχεια και κουραγιο!!!!!:Ρ
Ειρήνη Σ.

CANDY είπε...

HI PAIDES!EISTE TELOIOI! POLY MOY ARESE H DOYLEIA SAS KAI DHLWNW FUN! XRHSTO KAI ALKA EISTE 8EOI! MAIDEN 4EVER! NA SYNNENOH8OYME AMA EINAI GIA KANENA TRAGOYDAKI!!! TESPA TA LEME! POLLA FILIA!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ....ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ..ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΑ...ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΟΝΟΣΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

party είπε...

Ανώνυμε,
θα χαιρόμουν να είναι ακόμη εδώ ο Χρήστος που έγραψε αυτότοάρθρο
το πρώτοπου δημοσιεύσαμε
για να σου εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί γιατί, να με συμπαθάς, αλλά νομίζω πως δεν διάβασες σωστά τα νοήματά του
ο Χρήστος υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο για τον προορισμό του σχολείου και επιζητά την με αυστηρό τρόπο τήρησή του

σε ευχαριστώ που πέρασες από τον χώρο μας