21/6/09

Λέσχη ανάγνωσης .

***Το Γ’1 για δεύτερη συνεχή χρονιά έφτιαξε μία λέσχη ανάγνωσης ,δηλαδή, μία ομάδα παιδιών μαζευόταν μία φορά τουλάχιστον το μήνα, συνήθως Σάββατο πρωί, και κουβέντιαζε για τα βιβλία που είχε διαβάσει.

Είναι αλήθεια ότι δεν ήμαστε ποτέ φανατικοί αναγνώστες. Αλλά μέσα από τη Λέσχη μας και την ανταλλαγή απόψεων είδαμε ότι το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο που αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας και μας
προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Φέτος ξεκινήσαμε με το Γερμανό συγγραφέα φαντασίας τον Μίκαελ Έντε , που ειδικά τα βιβλία του " Ιστορία χωρίς τέλος " , " Μόμο " και " Μαγικό φίλτρο " ,

μας ενθουσίασαν με την αχαλίνωτη φαντασία τους.

Άλλο βιβλίο, σύγχρονο αυτή τη φορά που μας άρεσε πολύ, ήταν ο " Ψεύτης Παππούς" της Άλκης Ζέη που παρουσιάστηκε και στην τηλεόραση .Επρόκειτο για έναν παππού καταπληκτικό που όλοι θα θέλαμε να έχουμε.

Διαβάσαμε επίσης κλασσικά έργα όπως: τον ΄΄ Δον Κιχώτη ΄΄ του Θερβάντες ,
τον ΄΄ Όλιβερ Τουίστ ΄΄ του Ντίκενς και τα μαγικά παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ.

Επίσης διαβάσαμε έργα του Ι. Δ Ιωαννίδη ενός πολύ ευαίσθητου συγγραφέα που ξέρει να μιλά στη ψυχή των παιδιών της ηλικίας μας.

Τέλος, κάποια παιδιά-όπως ο Άγγελος Θωμάς- προτιμούσαν να γράφουν τα δικά τους κείμενα –κυρίως φανταστικές ιστορίες-και να τις παρουσιάζουν στην ομάδα μας.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στη λέσχη ήταν:

Ασπιώτη Κατερίνα
Θωμάς Άγγελος
Θωμάς Θεοφάνης
Ανδρουλάκη Αγορή
Γεβρέκη Πένυ
Γιαννακίδης Μιχάλης
Ασπόρης Γιώργος
Βλάχος Κων/νος

Και η φιλόλογος μας Κυρία Μαρίνα Ρέτζιου.
Δεν υπάρχουν σχόλια: