4/2/09

ΚΠΕ Λαυρίου: στιγμές και σκέψεις απο την επίσκεψή μας εκεί.
Στις 14 Ιανουαρίου, η πρώτη τάξη του γυμνασίου μας, πήγε την πρώτη εκδρομή του προγράμματος στο οποίο έχει μπει για τα απορρίματα, στο Λαύριο.
Μόλις φτάσαμε εκεί, εγώ δεν ένοιωθα πολύ καλά. Μου έλειπε ένα άτομο που είχαμε τσακωθεί. Τα παιδιά, οι καθηγητές μου και οι υπεύθυνοι (ξεναγοί μας), μου άλλαξαν το κέφι.
Ο κ. Θοδωρής ήταν πολύ καλός άνθρωπος και ο κ. Μανώλης δεν πήγαινε πίσω. Ούτε η κ. Ειρήνη. [...]
Ο κ. Θοδωρής μας μιλούσε συνέχεια και έτσι τον βαρέθηκα λίγο. Η κ. Ειρήνη ήταν πολύ καλή. Ειδικότητά της Γεωπονική. Μας έδειξε πως ανακυκλώνουμε τα περισσεύματα της κουζίνας. Ο κ. Μανώλης μας έδειξε ένα βιντεάκι με την ιστορία του Λαυρίου. Από αυτό το βιντεάκι, μου άρεσε το ποιηματάκι που έλεγε ο αφηγητής. ¨ηταν σα μαντινάδα, είχε ομοιοκαταληξία και μπορούσες να το ακούσεις ευχάριστα. Το καλύτερο για μένα, ήταν όταν μάθαμε να ανακυκλώνουμε χαρτί. Μόλις γύρισα σπίτι, είπα στα αδέλφια μου πως το κάνουν. Η κ Δήμητρα μας είπε να κάνουμε μια έκθεση αλλά δεν προλάβαμε.
Η εκδρομή ήταν πολύ ωραία. Όλοι (ειδικά ο Α και ο Δ που με πρήζανε όλη την ώρα!)με έκαναν να καταφέρω να ξεχάσω λίγο το πρόσωπο που τσακώθηκα μαζί του.
Μάθαμε πολλά πράγματα ή τουλάχιστον, έμαθα εγώ!.. (Στεφανία Γούλα)Στο ΚΠΕ Λαυρίου περάσαμε υπέροχα. Μιλήσαμε για τα μεταλλεύματα και την ιστορία του Λαυρίου. Μας είπαν ότι είχε μόλυβδο και ασήμι. Μας έδειξαν μια παρουσίαση που μας είχαν ετοιμάσει. Μετά το διάλλειμμα φάγαμε ένα σάντουιτς που μας κέρασαν. Μετά μας έβγαλαν έξω για να δούμε το πρόγραμμα αποσύνθεσης φύλλων (κομπόστ). Μετά ξαναμιλήσαμε και μας έβαλαν να φιάξουμε μια ιστορία για ένα υλικό που μας έδωσαν σύμφωνα με τα στάδια ανακύκλωσης του. Μετά κάναμε πρόχειρη ανακύκλωση χαρτιού. (Παναγιώτης Ιωαννίδης)Η εκδρομή στο Λαύριο ήταν μια καλή εκπαιδευτική εκδρομή. Βέβαια ήταν λίγο βαρετά. Σχετικ΄η εισαγωγή πιστεύω ήταν καλή. Μετά στα ερωτήματα δεν απαντούσε σχεδόν κανείς, Είχε μικρή συμμετοχή. Αργότερα μας πήγαν έξω και μας έδειξαν τηκοπριά που φιάχνουν και μπορούμε να φιάξουμε και μεις. Τα παιδιά χάρηκαν έστω και λίγο που βγήκαμε έξω. Για εμένα ήταν βαρετά μερικές φορές γιατί μερικά πράγματα πιστεύω ότι τα ξέρουμε. (Γώγω)Μου έκανε εντύπωση ότι σα γειτονια ήταν πολύ μεγάλη. Το είχανε διακοσμησει πολύ ωραία. Εκεί ήταν πολύ μεγαλος χώρος για παιχνίδι. Μου έκαναν εντύπωση τα πετρώματα που είδαμε και όταν φιάχναμε χαρτί γιατί συνεργαζόταν όλη η ομάδα. Μου έκανε εντύπωση εκεί που φιάχναμε το χώμα για τις γλάστρες. Τον χώρο τον είχανε βάλει πολύ ωραίο. Είχε πολλά φυτά και δέντρα και καθαρό αέρα. Μου έκανε εντύπωση πως μπόρεσαν να φιάξουν έτσι τα σπίτια και δεν γκρεμίστηκαν όλα επειδή ήταν πολύ παλιά πράγματα. Εγώ αιστάνθηκα πολύ ωραία εκεί για αυτά που κάναμε, που γράψαμε, το χαρτί που φιάξαμε και τα πετρώματα που έιδαμε. (Γιώργος Ανδρουλάκης)
Η επίσκεψή μας στο Λαύριο δεν ήταν και η πιο ωραία επίσκεψη που έχουμε κάνει. Ήταν λίγο βαρετή. Στην αρχή που πήαγμε μας μίλησαν για το Λαύριο και όχι για την διαχείριση απορριμάτων. Μας βάλανε να απαντήσουμε σε κάτι ερωτήσεις και μετά μας μάθανε πως να ξαναφιάχνουμε χαρτί. Όλα ήταν ενδιαφέρον αλλάκαι βαρετά. βαρέθηκα γιατί ήταν πράγματα που τα έχω ξανακούσει. (Βάσια Σουσούνη)Στο ΚΠΕ εντυπωσιάστηκα απο αυτά που είδα και ευχαριστώ τους κυρίους που μου έδειξαν τόσα πράγματα που δεν ήξερα. Εμένα πιο πολύ με εντυπωσίασε που απλοί άνθρωποι, χωρίς μηχανηματα, μπορούσαν να φιάξουνε ένα χαρτί ανακυκλώσιμο. Επίσης εντύπωση μου έκανε πως ζούσαν οι άνθρωποι παλιά εκεί. Πάντως εγώ εντυπωσιάστηκα απο αυτά που έιδα και πολύ ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα! (Αλέξης Κορτέσης)Η εκδρομή στο Λαύριο ήταν λίγο βαρετή και βλακεία γιατί μας πήγαν σε ένα μικρό και κλειστό δωμάτιο και μας μιλούσαν για διάφορα πράγματα. Μας έβαλαν να κάνουμε διάφορες ασκήσεις και είδαμε ένα βαρετό βίντεο για το Λαύριο. Το μόνο έυχάριστο ήταν ότικάναμε διάλλειμμα και μας έδωσαν να φάμε. (Δημήτρης Σιώρας)

Χτες πήγαμε εκδρομή στοΚΠΕ Λαυρίου. Πρώτα πήγαμε στη καφετέρια για λίγο. ¨ηταν πολύ επιβλητική. [...] Μου έκανε εντύπωση πως αυτά τα κτήρια συντηρούνται ακόμη και μαςμίλησαν πς ήταν παλιά το Λαύριο. [...] Κάναμε ομάδες όπου ήμουν εγώ, η κολητή μου η Ελευθερία, η φίλη μου η Δέσποινα και η φίλη μου η Σωτηρία. Γράψαμε μια έκθεση με τον κύριο Αλουμίνιο και την παρουσιάσαμε. Εμάς η έκθεση μας είχε τις περισσότερες γνώσεις. [...]Πέρασα πολύ καλά μπορώ να πω αφού μας περιποιήθηκαν λίγο. Βαριόμουν στην αρχή αλλά μετά άρχισε να είναι ενδιαφέρον. (Άννα Βλάχου)

Χθες, μου άρεσε πολύ το παραμύθι που γράψαμε για τον Πλαστικούλη. Και μεγάλη εντύπωση μου έδωσε που κάναμε το χαρτί. Μου άρεσε η διαδρομή και που πηγαίναμε και που ερχόμασταν. Μου άρεσαν και τα κρεββάτια που έιχαν πάνω στα δωμάτια. Χωριστήκαμε σε ομάδες. Μου άρεσε που βγήκαμε έξω και μέσα σε κείνο το κάδο έβαζαν διάφορα λαχανικά και μας είπαν ότι τα σκουλίκια και τα άλλα έντομα έτρωγαν τα λαχανικά και κείνος ο κάδος δε γέμιζε! Μου άρεσε που είδαμε εκείνο το εγκατελελειμένο κτήριο. Και αυτά. (Ραφαήλ Καμπούρης)

Η εκδρομή που πήγα στο Λαύριο ήταν πολύ βαρετή γιατί μας κλείσαν σε ένα σπιτάκι, μας μιλούσαν και μας έβαλαν να γράψουμε. Οι άνθρωποι εκεί μας χώρισαν σε ομάδες και γράψαμεμια ιστορία (παραμύθι) για πως δημιουργείται το κάθε πράμα. ύστερα μας έβαλαν να φτιάχνουμε χαρτί. Η εκδρομή δεν μου άρεσε. (Τάσος Χούσος)

Στην εκδρομή που πήγαμε στο Λαύριο πιο πολλή εντύπωση μου έκανε το πως φιάχναν το χαρτί. Ήταν φανταστικό. Πέρνανε το χαρτί. το βάζανε σε ένα μηχάνημα, το έκαναν μικρά κομματάκια, μετά ρίχναν χρώμα, το ανακάτεβαν και γινόντουσαν όλα τα κομματάκια πχ, μπλε. Μετά πλάθανε ότι σχήμα ήθελαν και το ζεσταίνανε. (Βασίλης Κλαπάκης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ,ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΡΙΖΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ.....