10/4/08

τσιγαρα - διαφημισεις



εργασία στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας



"...να μελετήσετε τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν το προϊόν, δηλαδή τα μέσα που χρησιμοποιούν...."






Ο στόχος της διαφήμισης είναι να πειστούν περισσότερα άτομα και να γίνουν ή να παραμείνουν αγοραστές του συγκεκριμένου προϊόντος.

Για τον λόγο αυτό, η διαφήμιση προβάλει την ικανοποίηση απο την απόλαυση ενός τσιγάρου για ανθρώπους που εργάζονται σκληρά.

Η αφίσα μας δείχνει έναν ανδρα που έχει ορατά σημάδια κούρασης στο προσωπό του και καθώς έχει φτάσει στο τέλος της σκληρής εργασίας του, απολαμβάνει ένα τσιγάρο, που θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.

Η μάρκα του προϊόντος που είναι γραμμένη με μεγάλα γράμματα, η έντονη εικόνα του πακέτου καθώς και οι λεπτομέρειες που αφορούν την ποιότητα αυτού του τσιγάρου επηρεάζουν τον αγοραστή.







Ο στόχος είναι να γίνει πιο αναγνωρίσιμο το συγκεκριμένο προϊόν και να πειστούν για την αγορά του περισσότερο οι γυναίκες καθώς απευθύνεται ιδιαίτερα στο γυναικείο κοινό.

Η αφίσα μας δείχνει διάφορου; τύπους γυναικών που απολαμβάνουν ένα τσιγάρο. Όλες είναι ντυμένες με κομψά ρούχα και δείχνουν ξέγνοιαστες.

Στις εικόνες έχουν χρησιμοποιηθεί έντονα χρώματα, όμορφα καλλίγραφικά γράμματα για την γραφή της μάρκας του τσιγάρου και λίγες πληροφορίες για το ποϊόν, όλα αυτά αρέσουν στις γυναίκες και πρέπει να τις επηρεάσουν.





Ο στόχος είναι η πώληση και η αναγνωρισιμότητα του προϊόντος σε περισσότερους αγοραστές.
Η αφίσα δείχνει να ξεπετάγεται απο ένα πακέτο τσιγάρων μια καμήλα που καπνίζει. Η καμήλα αυτή είναι η μασκώτ της συγκεκριμένης μάρκας.
Η διαφήμιση αυτή προσελκύει τη προσοχή του κοινού με στοιχεία έκπληξης και χιούμορ.





όμαδα σύνταξης:

Αννα-Μαρία Παππά
Λεωνίδας Παππάς
Χρήστος Τσιούνης


Α3 τμήμα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mpravoooooooooooooo wraio pediaaaa



Aposporis George

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η εργασία σας παιδιά.
Εύχομε να μην σας επηρεάσει ΠΟΤΕ καμία διφήμηση τσιγάρου.
ΕΥΗ

Ανώνυμος είπε...

μπράβο παιδιά πολύ καλή η εργασία σας. ΜΑΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο πολύ ωραίες οι εργασίες σας παιδιά και ιδιαίτερα το νόημά τους! ΒΑΣΙΛΗΣ !